• Hulp nodig?
  • 020 531 76 73
Bereikbaar ma t ⁄ m vr 09:00 – 18:00 uur

Elektriciteitsprijzen

De elektriciteitsprijzen kunnen fors verschillen per energieleverancier, waardoor het verstandig is die goed met elkaar te vergelijken. Hoe berekent men de prijs en wat zijn de elektriciteitsprijzen die u uiteindelijk betaalt, inclusief de belastingen en toeslagen? En nog belangrijker hoeveel goedkoper bent u uit?

Besparen op uw energierekening?

Opbouw van de elektriciteitsprijs

De opbouw van de elektriciteitsprijs zit op een relatief lastige manier in elkaar, waardoor de tarieven van de verschillende leveranciers niet altijd even helder zijn. Wanneer de vraag groot en het aanbod klein is, zullen energieprijzen stijgen en wanneer de vraag klein is en het aanbod groot zullen de energieprijzen dalen. Vraag en aanbod bepalen grotendeels wat de elektriciteitsprijzen zelf zijn, dus zonder enige vorm van levering. Vervolgens wordt de elektriciteitsprijs verhoogd met de netwerkkosten, de energiebelasting en de belasting (over de) toegevoegde waarde, waardoor u uiteindelijk uitkomt op de consumentenprijs, voor elektriciteit die bij u thuis of op de zaak wordt aangeleverd.

Elektriciteit prijzen vergelijken

U kunt de elektriciteitsprijzen vergelijken door aan te geven wat voor type meter (dag en/of nachttarief) heeft, wat de gewenste looptijd is van het contract dat u af wilt sluiten en of u groene of grijze stroom af wilt nemen. In combinatie met de regio waarin u woont of werkt biedt dat ons voldoende informatie om een goed vergelijk voor u op te kunnen stellen. U kunt op basis daarvan een keuze maken voor één van de energieleveranciers. U krijgt een goed beeld van de elektriciteitsprijs bij de verschillende aanbieders, om ervoor te zorgen dat u tot € 700 per jaar kunt overhouden op uw energienota. Het inzicht in de elektriciteitsprijzen levert u wat dat betreft zeer waardevolle informatie op, mits deze overzichtelijk wordt gepresenteerd.

Een gemiddeld huishouden bespaart bijna € 200 per jaar via Overstapgids.nl.