• Hulp nodig?
  • 020 531 76 73
Bereikbaar ma t ⁄ m vr 09:00 – 18:00 uur

Stroomleveranciers vergelijken

Op Overstapgids.nl kun u heel eenvoudig stroom leveranciers vergelijken. Nadat in 2004 de markt voor stroomleveranciers is vrij gegeven zijn er vele nieuwe aanbieders bijgekomen die elkaar nu gaan beconcurreren. Voor u als consument blijkt dat dikwijls heel voordelig te zijn. Wilt u niet enkel stroom vergelijken, maar ook gas? Alle energie vergelijken doet u gratis en onafhankelijk bij Overstapgids.

Grote prijsverschillen

Door de grote concurrentie tussen stroomleveranciers kunnen er nogal grote verschillen zitten in de prijzen. Een vergelijk tussen stroomleveranciers toont u gelijk of u goed zit, of dat er nog voordelig is te behalen. Bij Overstapgids.nl, als onafhankelijke adviseur, kunt u heel eenvoudig stroomleveranciers vergelijken en ontdekken dat u ook veel geld kunt besparen op uw jaarlijkse energierekening, soms tot wel 700 euro op jaarbasis. Wacht niet langer en start met stroomleveranciers vergelijken en stap direct over naar de goedkoopste stroomleverancier.

Opbouw van de stroomprijzen

De energieprijzen bestaan uit 3 onderdelen, te weten voor 38% uit belastingen, 44% uit levering en 18% uit netbeheer, gerekend voor een gemiddelde huishouding met een gemiddeld verbruik gas en stroom.

Op het eerste gedeelte, de belastingen, kan geen invloed uit worden geoefend en is voor iedereen gelijk. Dit is door de overheid namelijk vastgesteld. Het gedeelte voor de levering bestaat uit uw daadwerkelijk verbruik en is dus flexibel. De prijs die u hiervoor betaalt hangt af van uw contract met uw stroomleverancier. Het gedeelte netbeheer betreft de kosten die u betaalt aan de leverancier voor het gebruik van het gas- en stroomnetwerk en het onderhoud hiervan.

Stroom leveranciers vergelijken, wat levert dat op?

Bovenstaande betekent dat 44% van de prijs die u betaalt voor uw stroom wordt bepaald door uw eigen leverancier. Hierdoor kunnen enorme verschillen ontstaan, soms tot wel 700 euro per jaar. Wacht dus niet langer en vergelijk stroomleveranciers om te kijken hoeveel u kunt besparen. Zo vindt u voor uw situatie snel de beste stroomleverancier.

 

Andere onderwerpen binnen

Stroom
Stroom Vergelijken
Stroom Vergelijken Zakelijk
Stroom Prijsvergelijk
Stroom prijzen
Stroomprijzen vergelijken
Stroomprijzen overzicht
Stroomprijzen nederland
Stroomprijzen zakelijk
Prijs kwh stroom zakelijk
Stroom tarieven
Goedkoopste stroomtarief
Stroom aanbiedingen
Goedkope Stroom
Goedkoopste Stroom Vergelijken
Goedkoopste Stroom Nederland
Stroomaanbieders vergelijken
Goedkoopste Stroomaanbieder
Stroom overstappen
Stroom kosten
Stroomkosten vergelijken
Stroom per kwh
Stroom kwh prijzen
Groene Stroom
Groene Stroom vergelijken
Goedkope Groene Stroom
Groene Stroom kosten
Groene Stroomleveranciers
Groene Stroom tarieven
Stroomleveranciers
Stroomleveranciers vergelijken
Beste Stroomleverancier
Stroomleveranciers Nederland
Stroomleveranciers overzicht
Stroom aanvragen
Stroom verbruik
Stroom besparen
Stroomleverancier kiezen
Stroom zakelijk

Een gemiddeld huishouden bespaart bijna € 200 per jaar via Overstapgids.nl.