• Hulp nodig?
  • 020 531 76 73
Bereikbaar ma t ⁄ m vr 09:00 – 18:00 uur

Huidige energieprijs per kWh

De huidige energieprijs per kWh wordt berekend op basis van een aantal verschillende factoren. Het is verstandig om op basis van deze prijs te gaan vergelijken. Bovendien kunt u de actuele prijzen per kWh gebruiken om de kosten van uw elektronische apparaten te berekenen.

Actuele energieprijs per kWh

De actuele energieprijs per kWh bedraagt €0,22 (prijspeil 2012/2013). Dat betekent echter niet dat u deze prijs ook daadwerkelijk dient te betalen aan uw energieleverancier, aangezien men vrij is om de kosten zelf te bepalen. De energieprijzen per kWh zullen variëren per woonplaats en per energieleverancier. Het is daarom verstandig om een vergelijking te maken op basis van uw postcode en uw verbruik, aangezien u op die manier precies kunt zien hoeveel u jaarlijks kunt besparen op uw energiekosten.

Huidige energieprijzen per kWh

De huidige energieprijzen per kWh worden beïnvloed door een aantal verschillende elementen. Het gaat natuurlijk om de pure prijs van energie, maar daarnaast om de energiebelasting en de Btw die u dient te betalen. Verder zal men ook kosten voor het transport van de energie in rekening brengen. De actuele energieprijzen per kWh geven u wat dat betreft een aardig beeld van de globale kosten, maar vragen om een verdere specificatie wanneer u over wenst te stappen, bijvoorbeeld in de vorm van een vergelijking.

Een gemiddeld huishouden bespaart bijna € 200 per jaar via Overstapgids.nl.