• Hulp nodig?
  • 020 531 76 73
Bereikbaar ma t ⁄ m vr 09:00 – 18:00 uur

Gasprijzen vergelijken grootverbruik

Wilt u de gasprijzen vergelijken voor het grootverbruik? Houd er dan rekening mee dat u de mogelijkheid heeft zelf te onderhandelen met de energiemaatschappij, om op die manier tot een goede prijs per kubieke meter gas te komen. Het grootverbruik gold tot 1 januari 2009 voor iedereen met een jaarverbruik van meer dan 170.000 kubieke meter gas. Sinds die tijd is de norm aangepast en wordt er gekeken naar de capaciteit van de aansluiting. Indien u beschikt over een aansluiting met een capaciteit van 40 kubieke meter per uur of meer wordt u gezien als grootverbruiker. U kunt dan de gasprijzen vergelijken voor grootverbruik.


 

Onderhandelen als grootverbruiker

Een kleinverbruiker heeft niet de mogelijkheid om over de prijs te onderhandelen met een energieleverancier, maar een grootverbruiker kan dat wel. U kunt de gasprijzen vergelijken voor grootverbruik, maar het is dus minstens zo interessant om eens met uw huidige leverancier om tafel te gaan. De kans is groot dat u tot een besparing kunt komen, bijvoorbeeld omdat de prijzen voor het gas in 2013 licht gedaald zijn en er wat dat betreft weer wat ruimte in de gasprijs zit.

 

Gasprijs
Gasprijzen vergelijken
Gasprijzen vergelijken zakelijk
Gasprijzen vergelijken 2013
Gasprijzen vergelijken grootverbruik
Goedkoop gas
Tarieven gas
Gastarieven vergelijken
Gas aanbieders vergelijken
Gasleveranciers
Prijzen gasleveranciers
Goedkoopste gasleverancier
Gasleverancier kiezen
Beste Gasleveranciers
Gasleveranciers Nederland
Groene gasleveranciers
Gasprijs per m3
Gas en Stroom

Elektriciteit grootverbruik

Elektriciteit grootverbruik is van toepassing op grotere ondernemingen die stroom afnemen, via een behoorlijke aansluiting. Er gelden speciale tarieven voor de grootverbruikers, wat niet wegneemt dat het verstandig is om de diverse aanbiedingen op dit gebied met elkaar te vergelijken. De kans is groot dat u op die manier flink op de kosten kunt besparen.


Wat is elektriciteit grootverbruik?

Elektriciteit grootverbruik is van toepassing op iedere grote onderneming die gebruik maakt van een aansluiting van minimaal 3 x 80 Ampère. Wanneer u daar boven zit met uw onderneming is er sprake van grootverbruik en kunt u gebruik maken van de voordelen die hiervoor gelden. U kunt de aansluiting ook gebruiken wanneer uw daadwerkelijke verbruik een stuk lager ligt. Houd er in dat geval wel rekening mee dat de energieleverancier u kosten in rekening zal brengen op basis van de aansluiting zoals die er zit.

Elektriciteit grootverbruik afrekenen

U kunt het elektriciteit grootverbruik over het algemeen het best maandelijks afrekenen, in tegenstelling tot de jaarlijkse rekening die er komt voor consumenten (in combinatie met een voorschot per maand). Let hier goed op bij het vergelijken van energietarieven voor het elektriciteit grootverbruik, zodat u een goed beeld krijgt van de mogelijkheden en de kosten.

Andere onderwerpen binnen

Elektriciteit
Elektriciteit vergelijken
Elektriciteit prijzen vergelijken
Elektriciteit vergelijken bedrijven
Elektriciteit vergelijken zakelijk
Elektriciteit zakelijk
Elektriciteit aanvragen
Elektriciteit bedrijven
Goedkoopste Elektriciteit
Elektriciteitsprijzen
Tarieven Elektriciteit
Tarieven Elektriciteit vergelijken
Elektriciteit Grootverbruik
Elektriciteit Kiezen
Elektriciteit Nederland
Elektriciteit Overstappen

Een gemiddeld huishouden bespaart bijna € 200 per jaar via Overstapgids.nl.