• Hulp nodig?
  • 020 531 76 73
Bereikbaar ma t ⁄ m vr 09:00 – 18:00 uur

Waarom valt mijn voorschot lager/hoger uit na mijn verhuizing?

Wanneer u verhuist stelt uw energieleverancier een voorschotbedrag vast, dat wordt berust op het verbruik van de laatste 3 jaar. In feite dus van de vorige bewoners van de woning. Bij een nieuwbouwhuis worden er standaarden aangehouden. Het voorschotbedrag wordt bij de eindejaarsafrekening altijd verrekend met uw werkelijke verbruik. Uiteindelijk betaalt u dus een vastbedrag en een gedeelte voor de energie die u daadwerkelijk hebt verbruikt. Na 12 maanden wordt opnieuw het voorschotbedrag bepaald. Dit bedrag sluit vaak beter aan bij de kosten voor uw werkelijke energieverbruik.

Er kunnen verschillende redenen zijn waadoor u minder verbruikt dan de vorige bewoners, waaronder een andere gezinssamenstelling, minder/ zuiniger apparaten, zuiniger verbruik etc. Wilt u het voorschotbedrag verlagen? Dan dient u dit aan te vragen bij uw energieleverancier. Normaal gesproken kan het voorschotbedrag enkel worden verhoogd.

Anderen overstappers vroegen:
Waarom zou ik overstappen?
Is overstappen gratis?
Wie is de goedkoopste?

 

Energie vergelijken en tot € 700 per jaar besparen

Op Overstapgids.nl kunt u binnen 2 minuten energie vergelijken en overstappen. Vul enkele gegevens en u ziet direct een overzicht van alle energieleveranciers. Energieprijzen vergelijken en kiezen voor de goedkoopste energieleverancier kan een huishouden per jaar gemiddeld meer dan € 200 besparen op de energierekening.

Een gemiddeld huishouden bespaart bijna € 200 per jaar via Overstapgids.nl.