• Hulp nodig?
  • 020 531 76 73
Bereikbaar ma t ⁄ m vr 09:00 – 18:00 uur

Wat zijn de voordelen en nadelen van een dubbele meter?

Als u gebruik maakt va neen dubbele meter kunt u profiteren van lagere tarieven, ook wel dagtarieven genoemd, op bepaalde tijdstippen. Behalve in Limburg en Noord-Brabant, van 11 uur ‘s avonds tot en met 7 uur ’s ochtends en in het weekend. Overdag betaalt u dan een hoger tarief ook wel het piektarief genoemd. Heeft u geen dubbele meer dan betaalt u, ongeacht het tijdstip hetzelfde tarief. Dat wordt het enkeltarief genoemd. Kijk kritisch naar de momenten dat u stroom verbruikt. Verbruikt u juist overdag veel stroom, dan kunt u wellicht beter kiezen voor een enkele meer/ enkel tarief, dit ligt lager dan het piektarief. Kiest u er voor om ’s nachts veel stroom te verbruiken, bijvoorbeeld met de vaatwasser, wasmachine en andere energieverslindende apparaten, dan zal een dubbel tarief voor u wellicht gunstig uitpakken.

De afgelopen jaar hebben de energieleveranciers de verschillen tussen het daltarief en het piektarief verkleind. Zoals ook de enkeltarieven per energieleverancier verschillen, geldt dit ook voor de piek- en daltarieven van de verschillende energieleveranciers. De nieuwe leveranciers, zoals Atoomstroom, Anode, BudgetEnergie, Energidirect en Robin Energie hanteren slechts kleine verschillen, terwijl gevestigde grote energieleveranciers als Eneco, E-ON, Essent, NUON en RWE grote variaties kennen tussen het piek- en daltarief. In de energievergelijker van Overstapgids.nl kunt u precies aangeven wat uw verbruik is bij het daltarief en wat het verbruik is bij het piektarief. Heeft u geen dubbele meter, dan kunt u uw verbruik invoeren bij de enkele meter. Weet u niet precies hoe groot het verbruik is van uw huishouden, dan klikt u op het logo dat overeenkomt met uw gezinssamenstelling, dan maakt Overstapgids.nl een schatting op basis van een gemiddelde.

Anderen overstappers vroegen:
Waarom zou ik overstappen?
Is overstappen gratis?
Wie is de goedkoopste?

 

Energie vergelijken en tot € 700 per jaar besparen

Op Overstapgids.nl kunt u binnen 2 minuten energie vergelijken en overstappen. Vul enkele gegevens en u ziet direct een overzicht van alle energieleveranciers. Energieprijzen vergelijken en kiezen voor de goedkoopste energieleverancier kan een huishouden per jaar gemiddeld meer dan € 200 besparen op de energierekening.

Een gemiddeld huishouden bespaart bijna € 200 per jaar via Overstapgids.nl.