Scooterverzekeringen vergelijken

Wat is de goedkoopste scooterverzekering?

Voordat je een scooter gaat kopen, is het verstandig om alvast naar de beschikbare verzekeringen te kijken. Veel jongeren weten namelijk niet hoeveel geld ze maandelijks moeten betalen wanneer ze een bromfiets kopen. We krijgen dan ook vaak de vraag: wat is de goedkoopste scooterverzekering? In dit artikel geven we antwoord op deze vraag en zetten we alle soorten bromfietsverzekeringen op een rij. Kom erachter welke dekking het beste bij jou past!

De goedkoopste scooterverzekering

Wanneer je op zoek bent naar de goedkoopste scooterverzekering, kom je terecht bij de WA-verzekering. Deze verzekering is verplicht en moet je dus altijd afsluiten wanneer je een bromfiets gaat kopen. Maar wat houdt de WA-verzekering nu eigenlijk in? Met deze verzekering ben je enkel verzekerd tegen de schade die jij anderen toebrengt.

Dus stel je krijgt met de scooter een ongeluk met een andere weggebruiker. De WA-verzekering zorgt ervoor dat de schade die je bij de andere persoon hebt toegebracht, wordt gedekt. Echter, je draait wel zelf op voor de schade aan je eigen scooter.

Welke andere verzekeringen zijn er?

Er zijn in totaal drie soorten scooterverzekeringen die je kunt afsluiten: de WA verzekering, WA beperkt casco verzekering en WA Allrisk verzekering.

De WA beperkt casco verzekering dekt niet alleen schade die je aan anderen toebrengt, maar ook veelvoorkomende schade aan je eigen voertuig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schade door brand of storm. Wil je altijd verzekerd zijn tegen schade? Ook als je dit zelf hebt veroorzaakt? Dan kies je voor de Allrisk brommerverzekering.

Scooterverzekeringen vergelijken

Weet je welke scooterverzekering je wilt afsluiten? Doe dit dan niet direct bij de eerste de beste verzekeringsmaatschappij. Het aanbod is namelijk erg groot en je kunt al snel tientallen euro’s besparen als je op zoek gaat naar de goedkoopste aanbieder. Vergelijk welke aanbieder de beste dekking biedt tegen de laagste prijs.

Gerelateerde artikelen

Hoe Vergelijk Je Internet-, TV- en Alles-in-1 Pakketten Slim?
Hoe Vergelijk Je Internet-, TV- en Alles-in-1 Pakketten Slim?
Overstappen op een Genie hoogwerker
Overstappen op een Genie hoogwerker

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.