Wat kost 1 m3 gas Eneco?

Wat kost 1 m3 gas Eneco?

Als je op zoek bent naar een betrouwbare energieleverancier voor gas en elektriciteit, is Eneco wellicht een optie die je overweegt. Maar hoeveel kost 1 m3 gas eigenlijk bij Eneco? Eneco is een van de grootste energieleveranciers van Nederland en biedt verschillende gas- en elektriciteitspakketten aan voor zowel particuliere als zakelijke klanten. De kosten voor gasverbruik zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type contract dat je afsluit en het verbruik per jaar. Hierbij is het goed om stil te staan bij wat je exact gaat betalen voor gasverbruik, voordat je een contract afsluit met een energieleverancier. Dit kan je helpen om een weloverwogen beslissing te nemen en om onverwachte kosten te vermijden. In deze blog gaan we in op de prijs van 1 m3 gas bij Eneco en de factoren die van invloed zijn op de kosten van gasverbruik.

We zullen in dit artikel kijken naar de prijs per m3 gas en hoe je prijzen van Eneco gemakkelijk kunt vergelijken met prijzen van andere leveranciers. Ben je benieuwd naar de gasprijs van Eneco? We geven je alle informatie, zodat jij een weloverwogen beslissing kunt maken. Lees vooral verder!

Wie is Eneco?

Eneco is een van de grootste energieleveranciers van Nederland en is actief in de productie, handel, verkoop en levering van gas en elektriciteit. Het bedrijf werd opgericht in 1995 en heeft zijn hoofdkantoor in Rotterdam. Eneco is actief in verschillende Europese landen en heeft ongeveer 2,2 miljoen klanten in Nederland en België. Het bedrijf heeft als missie om bij te dragen aan een duurzame wereld en zet zich in voor de ontwikkeling van duurzame energiebronnen, zoals wind-, zonne- en waterkracht. Eneco heeft verschillende gas- en elektriciteitspakketten voor particuliere en zakelijke klanten, waaronder Eneco Standaard, Eneco WindStroom en Eneco DubbelGroen. Eneco Standaard is het standaardpakket dat wordt aangeboden aan klanten en bevat 100% groene stroom. Eneco WindStroom is een pakket dat volledig bestaat uit windenergie en Eneco DubbelGroen bevat 100% groene stroom en groen gas.

Naast het aanbieden van gas en elektriciteit, is Eneco ook actief in de ontwikkeling van duurzame energiebronnen. Het bedrijf heeft verschillende windparken in Nederland en België en investeert in nieuwe technologieën om duurzame energie op te wekken. Eneco is ook betrokken bij verschillende duurzame projecten, zoals de ontwikkeling van slimme netwerken en de opslag van energie. Eneco zet zich in voor duurzaamheid en heeft als doel om in 2035 volledig CO2-neutraal te zijn. Het bedrijf heeft verschillende prijzen en erkenningen ontvangen voor zijn duurzame initiatieven en inspanningen. Eneco is een betrouwbare energieleverancier die zich inzet voor duurzaamheid en de ontwikkeling van nieuwe technologieën om de wereld een betere plek te maken.

Waar kun je tarieven van Eneco vergelijken?

Als je op zoek bent naar de beste energietarieven, is het verstandig om verschillende energieleveranciers te vergelijken. Op deze manier kun je erachter komen welke energieleverancier het beste bij jou past en welke tarieven het meest geschikt zijn voor jouw energieverbruik. Gelukkig zijn er verschillende websites beschikbaar waar je energietarieven kunt vergelijken. Zo kun je bijvoorbeeld terecht op de website van de Autoriteit Consument & Markt (ACM), hier kun je een onafhankelijke vergelijking maken van de verschillende energieleveranciers en hun tarieven. Daarnaast zijn er ook verschillende vergelijkingssites beschikbaar, zoals Gaslicht.com, Independer en Pricewise. Op deze websites kun je gemakkelijk de tarieven van verschillende energieleveranciers vergelijken en het energiepakket kiezen dat het beste bij jou past.

Ben je op zoek naar de tarieven van Eneco, kun je terecht op hun website. Hier vind je een overzicht van de verschillende gas- en elektriciteitspakketten en de bijbehorende tarieven. Dit kan je helpen om een weloverwogen beslissing te nemen en om te zien of Eneco de juiste energieleverancier voor jou is. Het vergelijken van energietarieven kan je helpen om geld te besparen op je energierekening en om de beste energieleverancier te vinden die past bij jouw wensen en behoeften. Het is daarom verstandig om te investeren in tijd en onderzoek om de juiste keuze te maken en om te profiteren van de voordelen van een goede en betrouwbare energieleverancier.

Hoeveel lager is de Eneco gasprijs sinds 1 maart 2023?

Sinds 1 maart 2023 heeft Eneco haar gasprijzen aangepast. De variabele tarieven voor de maand maart zijn vastgesteld op €1,826 per kubieke meter gas, inclusief energiebelasting. Deze aanpassing in de gasprijs is het gevolg van de dalende energieprijzen op de internationale markt. Ongeveer een derde van de klanten met variabele contracten zal profiteren van deze prijsverlaging, die dicht bij het prijsplafond ligt. Het nieuwe tarief van Eneco ligt lager dan de tarieven die voorheen werden gehanteerd en zal waarschijnlijk leiden tot lagere kosten voor huishoudens en bedrijven die gebruikmaken van Eneco als energieleverancier. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Nederlandse overheid zal profiteren van deze prijsdaling, omdat zij minder hoeft te compenseren voor huishoudens. Het is te verwachten dat andere grote leveranciers ook hun prijzen zullen verlagen, Vattenfall en Essent zullen waarschijnlijk volgen op 1 april. Deze aanpassing in de gasprijs van Eneco is een voorbeeld van hoe de energiemarkt zich voortdurend blijft ontwikkelen en hoe leveranciers zich aanpassen aan de veranderende marktomstandigheden.

Waar komt het gas van Eneco vandaan?

Het gas dat Eneco levert, komt uit verschillende bronnen, waaronder de Noordzee. Het Nederlandse deel van de Noordzee bevat een aanzienlijke hoeveelheid gas, waarvan recent onderzoek door TNO heeft aangetoond dat er meer gewonnen kan worden dan eerder werd gedacht. Minister Rob Jetten heeft aangekondigd dat het kabinet extra gas uit de Noordzee zal halen om de stijgende energieprijzen te verzachten. Het is dus mogelijk dat Eneco ook gas uit de Noordzee haalt. Het is echter belangrijk om op te merken dat er kritiek is op het idee om meer gas te winnen uit de Noordzee, vanwege de extra uitstoot van broeikasgassen en het gebrek aan investeringen in duurzame energie. Eneco is echter ook actief bezig met het bevorderen van duurzame energie en het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld geïnvesteerd in windenergie en biedt groene energie-opties aan klanten. Het is dus mogelijk dat Eneco haar gas uit een verscheidenheid aan bronnen haalt en tegelijkertijd werkt aan de ontwikkeling van duurzame energie.

Gerelateerde artikelen

Energie beparen in huis
Energie besparen in huis
De perfecte cadeau-ideeën voor je favoriete juf

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.