• Hulp nodig?
  • 020 531 76 73
Bereikbaar ma t ⁄ m vr 09:00 – 18:00 uur

Energie maatschappij groen

Hoe weet u of een energie maatschappij groen is? U kunt kijken naar het stroometiket van de verschillende energie maatschappijen. Dit geeft aan in hoeverre men bijvoorbeeld gebruik gemaakt heeft van windenergie, waterkrachtcentrales en zonnecellen, om ervoor te zorgen dat de stroom op een duurzame manier is opgewekt. Alle energiemaatschappijen in Nederland zijn verplicht om aan het eind van het jaar een dergelijk etiket op te stellen, waardoor dat altijd beschikbaar is. U kunt op die manier een van de groene energiemaatschappijen uitzoeken, zodat u in ieder geval zeker weet dat u bijdraagt aan een beter milieu voor ons allemaal. Doe gelijk een energiemaatschappij vergelijking bij Overstapgids.

Groene energiemaatschappij kiezen

Wilt u een groene energiemaatschappij kiezen en vindt u het lastig om alle stroometiketten een voor een af te gaan? Maak dan gebruik van onze handige mogelijkheid tot filteren. Wij stellen een 100% onafhankelijke vergelijking voor u op. U kunt vervolgens zelf aangeven dat u alleen op zoek bent naar groene energie, zodat we u alleen de energie maatschappijen met een groen karakter laten zien. Wij houden de stroom etiketten voor u in de gaten, zodat u daar zelf geen omkijken naar heeft. U kunt eenvoudig  naar een energiemaatschappij overstappen die groen werkt, nog los van de mogelijkheid om tot honderden euro’s per jaar op uw energierekening te besparen.

Groene energieleveranciers vergelijken

Wilt u groene energieleveranciers vergelijken, bijvoorbeeld omdat u niet alleen op uw kosten wilt besparen, maar u ook wat wilt bijdragen aan het milieu voor ons allemaal? Binnen onze filters kunt u kiezen voor alleen groene stroom of groen gas, waardoor u daar een vergelijking tussen kunt maken. Bovendien kunt u aangeven of u op zoek bent naar variabele prijzen of een vaste prijs voor een langere tijd, waardoor u de selectie terug kunt brengen naar enkele interessante aanbieders. U kunt groene energieleveranciers vergelijken en stapsgewijs toewerken naar de voor u ideale aanbieder.


Online groene energieleveranciers vergelijken

Komt u bij ons online groene energieleveranciers vergelijken? Dan kunt u er op rekenen dat u een 100% onafhankelijke vergelijking maakt. Wij zijn niet gebonden aan een van de energieleveranciers, waardoor we u een eerlijke vergelijking aan kunnen bieden, op basis waarvan u vervolgens een keuze kunt maken. Selecteer een looptijd van 1, 2, 3, 4 of 5 jaar, of ga voor een contract dat altijd per direct opzegbaar is. U kunt de groene energieleveranciers vergelijken op de manier zoals dat u het best uitkomt, zodat u tot honderden euro’s per jaar kunt gaan besparen. U vindt zo de beste energieleverancier die bij uw situatie past.

Groene gasleveranciers

Er zijn diverse groene gasleveranciers actief, waardoor u de mogelijkheid heeft om CO2-neutraal gas af te nemen. Houd er echter wel rekening mee dat groen gas niet vergelijkbaar is met de groene stroom die u af kunt nemen. Groene stroom wordt duurzaam opgewekt, bij groen gas wordt de uitstoot gecompenseerd.


Wat zijn groene gasleveranciers?

De groene gasleveranciers maken net als alle andere leveranciers gebruik van een mengsel uit methaan (CH4) en koolstofdioxide (CO2), om tot gas te komen dat we als brandstof toe kunnen passen. Deze vorm van brandstof is schadelijk voor het milieu. De groene gasleveranciers kiezen ervoor om de CO2-uitstoot volledig te compenseren. Hierdoor kunt u met behulp van een groene gasleverancier kiezen voor een CO2-neutrale oplossing, zodat er gesproken kan worden van ‘groen gas’. Gasprijzen vergelijken loont vaak de moeite en het kost nog geen 2 minuten.

De goedkoopste groene gasleveranciers

De goedkoopste groene gasleveranciers zijn over het algemeen wat duurder dan de goedkoopste reguliere gasaanbieders. De uitstoot aan CO2 dient gecompenseerd te worden, waardoor men extra kosten dient te maken. Deze kosten worden doorberekend aan de consument, aan u als klant. Dat neemt echter niet weg dat u met onze 100% onafhankelijke vergelijking op zoek kunt gaan naar de goedkoopste groene gasleverancier, om daar vervolgens een aanvraag te doen en eventueel een contract af te sluiten.

Gasprijs
Gasprijzen vergelijken
Gasprijzen vergelijken zakelijk
Gasprijzen vergelijken 2013
Gasprijzen vergelijken grootverbruik
Goedkoop gas
Tarieven gas
Gastarieven vergelijken
Gas aanbieders vergelijken
Gasleveranciers
Prijzen gasleveranciers
Goedkoopste gasleverancier
Gasleverancier kiezen
Beste Gasleveranciers
Gasleveranciers Nederland
Groene gasleveranciers
Gasprijs per m3
Gas en Stroom

Groene energiemaatschappij

Een groene energie maatschappij levert energie uit duurzame bronnen. Deze elektriciteit wordt opgewekt uit bronnen die niet op kunnen raken. Het worden ook wel onuitputbare energiebronnen genoemd, zoals biomassa, water, wind, zon en aardwarmte. Als de energie maatschappij groen is, dan geeft dat een aantal voordelen, u kiest er bewust voor dat de productie van de energie groene is. Hier komen minder schadelijke stoffen vrij, waardoor u uw steentje bijdraagt voor de leefbaarheid op aarde voor de lange termijn. De vraag naar groene energie neemt daardoor ook toe, waardoor de prijs van groene energie op termijn zal zakken. Hoe groter de vraag hoe groter maatschappijen in kunnen kopen. Bovendien ligt de prijs van groene energie bij veel maatschappijen net zo laag en soms nog lager dan grijze stroom. Vind bij Overstapgids.nl de goedkoopste energiemaatschappij door te beginnen met energie vergelijken.

Besparen op uw energierekening?

Kiest u ook voor de meest groene energie maatschappij?

U heeft de mogelijkheid om te kiezen voor een iedere energiemaatschappij. De prijzen van alle energiemaatschappijen zijn overzichtelijk te vergelijken. Bij de tool kunt u aangeven of u groene of grijze energie wilt. U krijgt vervolgens een overzicht op uw scherm met energieleveranciers in heel Nederland welke groene energie leveren. De groene energie is beter voor het milieu en daarom ook een zeer verantwoorde keuze. Naast groene energie kan ook de prijs een reden zijn om te switchen van energiemaatschappij. Direct overstappen? Uw nieuwe energiemaatschappij zegt voor u het contract bij de oude energieleverancier op zodat u er geen omkijken meer naar heeft!

 

Andere onderwerpen binnen

Energiemaatschappijen
Prijzen energiemaatschappijen
Overstappen energiemaatschappijen
Energie maatschappij acties
Energiemaatschappij verhuizen
Beste Energie maatschappij
Energiemaatschappijen vergelijken
Energiemaatschappijen vergelijken zakelijk
Goedkoopste Energiemaatschappij
Goedkoopste Energiemaatschappij 2013
Groene Energiemaatschappijen
Energie Maatschappij Aanbiedingen
Prijsvergelijk Energiemaatschappij

Een gemiddeld huishouden bespaart bijna € 200 per jaar via Overstapgids.nl.