Energietarieven

De energietarieven worden ieder jaar 2 keer opnieuw vastgesteld, op basis van een aantal verschillende factoren. Ondanks dat u bij iedere leverancier dezelfde energie krijgt aangeleverd, bestaan er flinke verschillen in tarieven en heeft u de mogelijkheid om behoorlijk te besparen op uw energierekening, door over te stappen van aanbieder.

Houd er allereerst bijvoorbeeld rekening mee dat u niet alleen de prijs voor de energie zelf betaalt, maar dat er daarnaast Btw, netwerkkosten en energiebelasting worden berekend.

Opbouw van energietarieven

Om de energie tarieven zo goed mogelijk te begrijpen is het verstandig om eens nader te kijken naar de opbouw hiervan. Houd er allereerst bijvoorbeeld rekening mee dat u niet alleen de prijs voor de energie zelf betaalt, maar dat er daarnaast Btw, netwerkkosten en energiebelasting worden berekend. Deze tarieven komen bovenop de prijs voor een kubieke meter gas of een kilowattuur aan stroom. De opbouw van de energietarieven dient duidelijk te worden aangegeven door uw energieleverancier, waardoor u op de jaaropgave precies kunt zien hoe men uiteindelijk tot het te betalen bedrag is gekomen.

Energie tarieven vergelijken

Het is verstandig om de goedkope energie tarieven goed met elkaar te vergelijken, aangezien de kans groot is dat u flink op de kosten kunt besparen. De traditionele aanbieders als Nuon, Essent en Eneco rekenen over het algemeen hogere tarieven dan de online aanbieders. Indien u nog niet eerder bent overgestapt van energieleverancier is de kans zeer groot dat u tot € per jaar kan overhouden. U kunt de energietarieven vergelijken door aan te geven in welke regio u woonachtig bent en wat u momenteel (ongeveer) aan energie verbruikt, zodat de berekening per leverancier automatisch te maken valt.

Andere onderwerpen binnen

Energietarieven
Energietarieven stroom
Laagste energietarieven
Energietarieven kwh
Goedkoopste energietarieven
Beste energietarieven
Energietarieven 2013
Energietarieven 2013 zakelijk
Vergelijk energietarieven onafhankelijk
Energietarieven Vergelijken Zakelijk
Energietarieven Zakelijk
Energietarieven vastzetten
Energietarieven 3 jaar vast
Energietarieven 5 jaar vast
Tarieven energie en gas
Energietarieven overzicht

Gerelateerde artikelen

Hoe Vergelijk Je Internet-, TV- en Alles-in-1 Pakketten Slim?
Hoe Vergelijk Je Internet-, TV- en Alles-in-1 Pakketten Slim?
Overstappen op een Genie hoogwerker
Overstappen op een Genie hoogwerker

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.