Mijn meterstanden op de rekening kloppen niet, wat nu?

Uw energieleverancier schat uw energieverbruik wanneer u niet zelf de meterstanden schriftelijk, telefonisch of via internet hebt doorgegeven. Er kunnen daarbij nog een aantal andere redenen zijn waarom de meterstanden afwijken ten opzichte van uw eindejaarsrekening:

 

– De verbruiksperiode verschilt met die van voorgaande jaren.
– U heeft wellicht veel nieuwe, veel energieverbruikende, apparaten aangeschaft
– Uw gezinssamenstelling is tijdens de verbruiksperiode gewijzigd.

Zijn bovengenoemde oorzaken naar uw idee niet op uw situatie van toepassing? In dat geval kunt u contact opnemen met uw energieleverancier om uw meter te laten onderzoeken. Dit onderzoek is vaak een prijzig gebeuren en wanneer u ongelijk heb zult u de kosten moeten dragen. Wees daarom heel zeker van uw zaak, voordat u hiertoe besluit.

TIP: U kunt zelf nog een klein gratis onderzoekje houden. Door:
– Alle apparaten uit te schakelen, ook van de standby stand (stekkers dus uit het stopcontact) en eventueel waakvlammetjes ook uit te doen. Wanneer alles uit is geschakeld, blijft uw meter dan nog steeds doorlopen?
– Vraag uw buren met een soortgelijke woning en gezinssamenstelling eens naar hun verbruik. Komt dit enigszins overeen met uw verbruik?
– Staan er zogenaamde “meeliftkosten” op uw rekening die toevallig hoger zijn geworden? Hierbij kunt u denken aan een kabelabonnement of rioolrechten.

Uw energieleverancier schat uw energieverbruik wanneer u niet zelf de meterstanden schriftelijk, telefonisch of via internet hebt doorgegeven.

Energie vergelijken en tot € 700 per jaar besparen

Op Overstapgids.nl kunt u binnen 2 minuten energie vergelijken en overstappen. Vul enkele gegevens en u ziet direct een overzicht van alle energieleveranciers. Energieprijzen vergelijken en kiezen voor de goedkoopste energieleverancier kan een huishouden per jaar gemiddeld meer dan € 200 besparen op de energierekening.

Gerelateerde artikelen

Hoe Vergelijk Je Internet-, TV- en Alles-in-1 Pakketten Slim?
Hoe Vergelijk Je Internet-, TV- en Alles-in-1 Pakketten Slim?
Overstappen op een Genie hoogwerker
Overstappen op een Genie hoogwerker

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.