Moet ik een boete betalen als ik wil overstappen?

Wanneer uw contract afloopt en hebt rekening gehouden met de opzegtermijn kunt u kosteloos overstappen. Ook wanneer u een contract heb voor onbepaalde tijd kunt met inachtneming van de opzegtermijn, op ieder moment gratis overstappen naar een andere energieleverancier. Stapt u over wanneer u nog een contract heeft, bijvoorbeeld voor bepaalde tijd, dan mag uw oude energieleverancier u wel een opzegboete in rekening brengen. Hoe hoog deze boete precies is kunt u vinden in uw overeenkomst. Hier vindt u een overzicht van de maximale opzegboete per energiecontract.

Wanneer uw contract afloopt en hebt rekening gehouden met de opzegtermijn kunt u kosteloos overstappen.

Energie vergelijken en tot € 700 per jaar besparen

Op Overstapgids.nl kunt u binnen 2 minuten energie vergelijken en overstappen. Vul enkele gegevens en u ziet direct een overzicht van alle energieleveranciers. Energieprijzen vergelijken en kiezen voor de goedkoopste energieleverancier kan een huishouden per jaar gemiddeld meer dan € 200 besparen op de energierekening.

Gerelateerde artikelen

Hoe Vergelijk Je Internet-, TV- en Alles-in-1 Pakketten Slim?
Hoe Vergelijk Je Internet-, TV- en Alles-in-1 Pakketten Slim?
Overstappen op een Genie hoogwerker
Overstappen op een Genie hoogwerker

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.