Moet ik een boete betalen als ik wil overstappen?

Wanneer uw contract afloopt en hebt rekening gehouden met de opzegtermijn kunt u kosteloos overstappen. Ook wanneer u een contract heb voor onbepaalde tijd kunt met inachtneming van de opzegtermijn, op ieder moment gratis overstappen naar een andere energieleverancier. Stapt u over wanneer u nog een contract heeft, bijvoorbeeld voor bepaalde tijd, dan mag uw oude energieleverancier u wel een opzegboete in rekening brengen. Hoe hoog deze boete precies is kunt u vinden in uw overeenkomst. Hier vindt u een overzicht van de maximale opzegboete per energiecontract.

Wanneer uw contract afloopt en hebt rekening gehouden met de opzegtermijn kunt u kosteloos overstappen.

Energie vergelijken en tot € 700 per jaar besparen

Op Overstapgids.nl kunt u binnen 2 minuten energie vergelijken en overstappen. Vul enkele gegevens en u ziet direct een overzicht van alle energieleveranciers. Energieprijzen vergelijken en kiezen voor de goedkoopste energieleverancier kan een huishouden per jaar gemiddeld meer dan € 200 besparen op de energierekening.

Gerelateerde artikelen

De voordelen van overstappen van huurauto naar shortlease
De voordelen van overstappen van huurauto naar shortlease
De Aanschaf van een Elektrische Auto en het Koppelen aan Je Eigen Stroomvoorziening
Slim Investeren: De Aanschaf van een Elektrische Auto en het Koppelen aan Je Eigen Stroomvoorziening

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.