Waarin verschilt de netbeeherder van een energieleverancier?

De netbeheerder is door de wet bepaalt, verantwoordelijk voor het beheer van netwerken, waarover energie wordt getransporteerd. Deze wordt per bepaald per gebied en is dus locatie gebaseerd. Veranderen van netbeheerder is niet mogelijk, tenzij u verhuist.

 

Energieleveranciers zijn verantwoordelijk voor de levering van energie naar uw huishouden of bedrijf. Leveranciers van energie wekken niet altijd energie zelf op, maar kopen dit vaak (deels) in bij producenten of tussenhandelaren. U kunt de energie dan afnemen van de energieleverancier.

De netbeheerder is verantwoordelijk voor het beheer van netwerken, waarover energie wordt getransporteerd. Energieleveranciers zijn verantwoordelijk voor de levering van energie naar uw huishouden of bedrijf.

Energie vergelijken en tot € 700 per jaar besparen

Op Overstapgids.nl kunt u binnen 2 minuten energie vergelijken en overstappen. Vul enkele gegevens en u ziet direct een overzicht van alle energieleveranciers. Energieprijzen vergelijken en kiezen voor de goedkoopste energieleverancier kan een huishouden per jaar gemiddeld meer dan € 200 besparen op de energierekening.

Gerelateerde artikelen

De voordelen van overstappen van huurauto naar shortlease
De voordelen van overstappen van huurauto naar shortlease
De Aanschaf van een Elektrische Auto en het Koppelen aan Je Eigen Stroomvoorziening
Slim Investeren: De Aanschaf van een Elektrische Auto en het Koppelen aan Je Eigen Stroomvoorziening

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.