Waarom valt mijn voorschot lager/hoger uit na mijn verhuizing?

Wanneer u verhuist stelt uw energieleverancier een voorschotbedrag vast, dat wordt berust op het verbruik van de laatste 3 jaar. In feite dus van de vorige bewoners van de woning. Bij een nieuwbouwhuis worden er standaarden aangehouden. Het voorschotbedrag wordt bij de eindejaarsafrekening altijd verrekend met uw werkelijke verbruik. Uiteindelijk betaalt u dus een vastbedrag en een gedeelte voor de energie die u daadwerkelijk hebt verbruikt. Na 12 maanden wordt opnieuw het voorschotbedrag bepaald. Dit bedrag sluit vaak beter aan bij de kosten voor uw werkelijke energieverbruik.

 

Er kunnen verschillende redenen zijn waadoor u minder verbruikt dan de vorige bewoners, waaronder een andere gezinssamenstelling, minder/ zuiniger apparaten, zuiniger verbruik etc. Wilt u het voorschotbedrag verlagen? Dan dient u dit aan te vragen bij uw energieleverancier. Normaal gesproken kan het voorschotbedrag enkel worden verhoogd.

Wanneer u verhuist stelt uw energieleverancier een voorschotbedrag vast, dat wordt berust op het verbruik van de laatste 3 jaar.

Energie vergelijken en tot € 700 per jaar besparen

Op Overstapgids.nl kunt u binnen 2 minuten energie vergelijken en overstappen. Vul enkele gegevens en u ziet direct een overzicht van alle energieleveranciers. Energieprijzen vergelijken en kiezen voor de goedkoopste energieleverancier kan een huishouden per jaar gemiddeld meer dan € 200 besparen op de energierekening.

Gerelateerde artikelen

Abonnement vergelijking

Vind jouw ideale abonnement door abonnementen te vergelijken

Bestelbusje

Voordelen van het huren van een bestelbus

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.