Waarom valt mijn voorschot lager/hoger uit na mijn verhuizing?

Wanneer u verhuist stelt uw energieleverancier een voorschotbedrag vast, dat wordt berust op het verbruik van de laatste 3 jaar. In feite dus van de vorige bewoners van de woning. Bij een nieuwbouwhuis worden er standaarden aangehouden. Het voorschotbedrag wordt bij de eindejaarsafrekening altijd verrekend met uw werkelijke verbruik. Uiteindelijk betaalt u dus een vastbedrag en een gedeelte voor de energie die u daadwerkelijk hebt verbruikt. Na 12 maanden wordt opnieuw het voorschotbedrag bepaald. Dit bedrag sluit vaak beter aan bij de kosten voor uw werkelijke energieverbruik.

 

Er kunnen verschillende redenen zijn waadoor u minder verbruikt dan de vorige bewoners, waaronder een andere gezinssamenstelling, minder/ zuiniger apparaten, zuiniger verbruik etc. Wilt u het voorschotbedrag verlagen? Dan dient u dit aan te vragen bij uw energieleverancier. Normaal gesproken kan het voorschotbedrag enkel worden verhoogd.

Wanneer u verhuist stelt uw energieleverancier een voorschotbedrag vast, dat wordt berust op het verbruik van de laatste 3 jaar.

Energie vergelijken en tot € 700 per jaar besparen

Op Overstapgids.nl kunt u binnen 2 minuten energie vergelijken en overstappen. Vul enkele gegevens en u ziet direct een overzicht van alle energieleveranciers. Energieprijzen vergelijken en kiezen voor de goedkoopste energieleverancier kan een huishouden per jaar gemiddeld meer dan € 200 besparen op de energierekening.

Gerelateerde artikelen

Hoe Vergelijk Je Internet-, TV- en Alles-in-1 Pakketten Slim?
Hoe Vergelijk Je Internet-, TV- en Alles-in-1 Pakketten Slim?
Overstappen op een Genie hoogwerker
Overstappen op een Genie hoogwerker

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.