Wat is energiebelasting/ REB?

De prijs die u betaalt voor uw energie is opgebouwd uit verschillende kosten:

 

– Leveringskosten
– Energiebelasting
– BTW

De leveringskosten betaalt u aan de energieleverancier in ruil voor de geleverde energie die u verbruikt. De energiebelasting is naast de BTW, een extra heffing over de verbruikte energie. Dit is bepaald door de Nederlandse overheid. Er bestaan verschillende benamingen voor de energiebelasting, waardoor het wel eens verwarrend kan zijn wat er wordt bedoeld. Wanneer er wordt gesproken over de Regulerende Energiebelasting (REB), energiebelasting brandstofheffing (bij gas) of ecotaks, dan wordt hetzelfde bedoeld. U hoeft de energiebelasting niet apart af te dragen. Dit wordt berekend door uw energieleverancier op basis van uw verbruik en opgenomen in de totaalprijs. Zij dragen het vervolgens ad aan de overheid.

REB is Regulerende Energiebelasting, en is naast de BTW, een extra heffing over de verbruikte energie.

Energie vergelijken en tot € 700 per jaar besparen

Op Overstapgids.nl kunt u binnen 2 minuten energie vergelijken en overstappen. Vul enkele gegevens en u ziet direct een overzicht van alle energieleveranciers. Energieprijzen vergelijken en kiezen voor de goedkoopste energieleverancier kan een huishouden per jaar gemiddeld meer dan € 200 besparen op de energierekening.

Gerelateerde artikelen

Hoe Vergelijk Je Internet-, TV- en Alles-in-1 Pakketten Slim?
Hoe Vergelijk Je Internet-, TV- en Alles-in-1 Pakketten Slim?
Overstappen op een Genie hoogwerker
Overstappen op een Genie hoogwerker

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.