Kan ik mijn contract stopzetten als de energietarieven stijgen?

Dit is mogelijk, maar hangt van uw energiecontract af. Wanneer u een contract hebt afgesloten met vast energieprijzen, zullen de energieprijzen niet stijgen gedurende de looptijd. Hebt u een contract voor onbepaalde tijd, dan kunt u (rekeninghoudend met de geldende opzegtermijn, vaak 30 dagen) het contract stop laten zetten en overstappen o peen ander contract. Het is dan verstandig om opnieuw de huidige energietarieven te vergelijken en zo de goedkoopste energieleverancier te vinden.

 

Ook een contract voor bepaalde tijde met variabele prijzen kunt stop laten zetten. Echter zijn hier wel opzegkosten aan verbonden in de vorm van een opzegboete. Hoe hoog deze boete uitvalt verschilt per leverancier. Deze opzegboetes hebben wel een maximum, afhankelijk van de resterende looptijd. Hier vindt u een overzicht van d maxima per situatie.

Dit is mogelijk, maar hangt van uw energiecontract af.

Energie vergelijken en tot € 700 per jaar besparen

Op Overstapgids.nl kunt u binnen 2 minuten energie vergelijken en overstappen. Vul enkele gegevens en u ziet direct een overzicht van alle energieleveranciers. Energieprijzen vergelijken en kiezen voor de goedkoopste energieleverancier kan een huishouden per jaar gemiddeld meer dan € 200 besparen op de energierekening.

Gerelateerde artikelen

Hoe Vergelijk Je Internet-, TV- en Alles-in-1 Pakketten Slim?
Hoe Vergelijk Je Internet-, TV- en Alles-in-1 Pakketten Slim?
Overstappen op een Genie hoogwerker
Overstappen op een Genie hoogwerker

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.