Energieprijzen

Energieprijzen van de energieleveranciers kunnen onderling sterk verschillen. De energieprijs voorspellen is niet eenvoudig. Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de energie prijzen. Wanneer de vraag naar energie toeneemt zullen de leveranciers genoodzaakt zijn een hogere energie prijs te rekenen. Anderzijds proberen energieleveranciers altijd zo voordelig mogelijk energie in te kopen, zodat u de laagste energieprijs hoeft te betalen. Niet alleen de energieprijzen van de leveranciers hebben invloed op de hoogte van uw energienota.

De energieprijs is opgebouwd uit een gedeelte vastrecht (dat zijn bijvoorbeeld kosten voor een energiemeter of onderhoud van het energienetwerk) en een gedeelte energieprijs per KWh elektriciteit en per m3 gas

Hoe worden energieprijzen berekend?

De opbouw van de energieprijzen is beter te begrijpen aan de hand van een voorbeeld. Energieleveranciers leveren u energie. Hiervoor brengen zij u een bedrag in rekening. De energieprijs is opgebouwd uit een gedeelte vastrecht (dat zijn bijvoorbeeld kosten voor een energiemeter of onderhoud van het energienetwerk) en een gedeelte energieprijs per KWh elektriciteit en per m3 gas. Het vastrecht is een vaste prijs die u betaald ongeacht de hoogte van uw verbruik. Op de leveringskoten heeft u zelf in grote mate invloed, omdat deze een vermenigvuldiging zijn van het verbruik en het tarief per KWh elektriciteit en per m3 gas.

Netbeheerders verzorgen het transport van energie. Anders dan op de energie prijzen, kan er op de kosten van netbeheerders kunt niet worden bespaard, omdat netbeheerders bij wet per regio zijn vastgesteld. Overstappen van netbeheerder is dus niet mogelijk.

Top 3 energieprijzen

Bent u op zoek naar een voordelige energieprijs? Vergelijk energieprijzen 100% onafhankelijk of bekijk de top 3 van goedkope energieprijzen die door ons zijn samengesteld:

Top Energieproduct Energieprijs (inc. BTW)
1 Energiedirect
Actie PrijszekerGarantie Stroom & Gas 1 Jaar
€ 1140,79
2 Energiedirect
Actie PrijszekerGarantie WindStroom & Gas 1 Jaar
€ 1165,19
3 E-ON
Actie E.On 1 jaar stroom & Gas
€ 1191,66

Deze top 3 is gebaseerd op regio 1. Het energieverbruik is 2500kWh en 1000m³ enkel tarief.

Wilt u een overzicht van alle energieleveranciers en energieprijzen in 2013Vergelijk energie en u ziet direct welke leverancier u de voordeligste energieprijs biedt. Bent u op zoek naar een energiebedrijven vergelijk als zakelijk afnemer? Energiebedrijven vergelijken zakelijk biedt u dan het beste inzicht voor uw situatie.

Lees hier de beoordelingen van onze klanten

Zelf een beoordeling schrijven en insturen? Neem contact op met Monique Horsting: monique @ overstapgids.nl (spaties verwijderen).
Bekijk hieronder de 5 meest recente beoordelingen voor Energieprijzen. Alle energie beoordelingen van Overstapgids.nl voor energieprijzen, vindt u hier.

Dhr. P

  ’s Gravenhage
4 Oktober, 2013

Super dat ik via Overstapgids.nl snel een goed zoekresultaat heb gekregen met lage energieprijzen. Zowel bij energiebedrijven als bij andere vergelijkers kwam ik niet zo goedkoop uit!
Beoordeling:10/ 10
Mevr. A

 Leusden
27 September, 2013

Nette vergelijking met duidelijke informatie over de exacte energieprijs, ik kon zelfs nog verder doorklikken en het geheel op microniveau bekijken. Het is eerlijk en transparant, dat mis ik wel bij andere sites.
Beoordeling:10/ 10
Dhr. D

  Enschede
11 September, 2013

Het overstappen is probleemloos verlopen en dat ook nog voor een gunstiger prijs. Het grote voordeel van Overstapgids is dat je niets hoeft te betalen en eenvoudig wel een paar honderd euro kan besparen. Echt een aanrader voor iedereen die makkelijk wilt besparen.
Beoordeling:10/ 10
Dhr. K

  Boxtel
2 September, 2013

Overzichtelijk en snel de laagste energieprijzen gevonden
Beoordeling:9/ 10
Mevr. V

  Scharwoude
22 Augustus, 2013

Snel geregeld en transparant.
Beoordeling:8/ 10

 

www.overstapgids.nl krijgt voor het vergelijken van Energieprijzen

een gemiddelde beoordeling van 4,7/5 gebaseerd op 19 beoordelingen van overstappers op goedkopere energieprijzen.

 

Andere onderwerpen binnen

Energieprijzen
Energieprijzen vergelijken
Energieprijzen 2013 vergelijken
Energieprijzen vergelijken voor bedrijven
Energieprijzen vergelijken MKB
Vaste energieprijzen vergelijken
Beste energieprijzen vergelijken
Goedkoopste Energieprijzen Vergelijken
Variabele energieprijzen vergelijken
Energieprijzen vergelijken stroom
Energieprijzen Vergelijken Acties
Onafhankelijk vergelijken
Energieprijzen vergelijken kWh
Energieprijzen vergelijken NMA
Gas en Energieprijzen Vergelijken
Energieprijzen 2013
Goedkoopste Energieprijzen
Huidige Energieprijzen
Vergelijking Energieprijzen Nederland
Energieprijzen Overzicht
Energieprijzen Overzicht 2013
Energieprijzen per kwh

Gerelateerde artikelen

Hoe Vergelijk Je Internet-, TV- en Alles-in-1 Pakketten Slim?
Hoe Vergelijk Je Internet-, TV- en Alles-in-1 Pakketten Slim?
Overstappen op een Genie hoogwerker
Overstappen op een Genie hoogwerker

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.