Hoe worden mijn rechten beschermd?

Energieleveranciers die u van energie kunnen voorzien zijn in het bezit van een vergunning om stroom en gas te mogen leveren. Binnen de vergunning valt dat de leverancier een goede afhandeling moet hebben van uw eventuele klachten. Bij grootverbruikers gelden andere regels, maar deze zijn enkel van toepassing op grote fabrieken. Kleinverbruikers zijn verder onderverdeeld in particulier en zakelijk. Particulieren worden beschermt door het Burgerlijk wetboek met de wet “Standaard consumentenbescherming”. Zo mogen leveranciers in hun algemene voorwaarden u als klant niet sterk benadelen met slechte voorwaarden. Ook moet u de algemene voorwaarden vooraf hebben ingezien, voordat u hiermee akkoord gaat.

Particulieren worden beschermt door het Burgerlijk wetboek met de wet “Standaard consumentenbescherming”.

Energie vergelijken en tot € 700 per jaar besparen

Op Overstapgids.nl kunt u binnen 2 minuten energie vergelijken en overstappen. Vul enkele gegevens en u ziet direct een overzicht van alle energieleveranciers. Energieprijzen vergelijken en kiezen voor de goedkoopste energieleverancier kan een huishouden per jaar gemiddeld meer dan € 200 besparen op de energierekening.

Gerelateerde artikelen

Hoe Vergelijk Je Internet-, TV- en Alles-in-1 Pakketten Slim?
Hoe Vergelijk Je Internet-, TV- en Alles-in-1 Pakketten Slim?
Overstappen op een Genie hoogwerker
Overstappen op een Genie hoogwerker

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.