Is een energiecontract met een variabel of vast tarief beter?

Dat is niet vooraf met zekerheid te zeggen. Wanneer de energieprijzen dalen is een contract met variabele tarieven aantrekkelijk, maar wanneer de prijzen stijgen is een contract met vast tarief een verstandiger keuze. Waar u verstandig aan doet is pas achteraf vast te stellen.
Overstapgids adviseert u de ontwikkeling van de olieprijzen en aardgasprijzen in de gaten te houden. Dit is een goede leidraad voor de prijzen zich de komende tijd zullen ontwikkelen.
Kiest u voor een contract met een variabele energieprijs dan raden wij u aan te kiezen voor een contract van 12 maanden. Het is erg lastig om de ontwikkeling van de energieprijzen voor een langere periode nauwkeurig te voorspellen. Met een contract met vaste prijzen weet u waar u aan toe bent en komt u niet voor onaangename verassingen te staan. U betaalt voor deze zekerheid wel een hogere energieprijs dan bij een contract met variabele tarieven.

Dat is niet vooraf met zekerheid te zeggen. Wanneer de energieprijzen dalen is een contract met variabele tarieven aantrekkelijk, maar wanneer de prijzen stijgen is een contract met vast tarief een verstandiger keuze.

Energie vergelijken en tot € 700 per jaar besparen

Op Overstapgids.nl kunt u binnen 2 minuten energie vergelijken en overstappen. Vul enkele gegevens en u ziet direct een overzicht van alle energieleveranciers. Energieprijzen vergelijken en kiezen voor de goedkoopste energieleverancier kan een huishouden per jaar gemiddeld meer dan € 200 besparen op de energierekening.

Gerelateerde artikelen

Hoe Vergelijk Je Internet-, TV- en Alles-in-1 Pakketten Slim?
Hoe Vergelijk Je Internet-, TV- en Alles-in-1 Pakketten Slim?
Overstappen op een Genie hoogwerker
Overstappen op een Genie hoogwerker

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.