Wat is beter, een kortlopend energiecontract of een langlopend energiecontract?

Aan zowel een kortlopend als een langlopend energiecontract zitten voordelen als nadelen.
Wanneer u kiest voor een contract met onbepaalde tijd heeft u altijd de vrijheid om over te stappen, vaak kosteloos. Deze vrijheid heeft als keerzijde dat de energieleveranciers u geen welkomstpremie of korting aanbieden.

 

Wanneer u kiest voor een contract voor bepaald tijd met vaste tarieven, dan kiest u voor zekerheid. U heeft de garantie dat de energieprijs niet stijgt zolang u contract loopt en de welkomstpremies of kortingen zijn vaak erg interessant. Het nadeel hiervan is dat u niet weet of het voordeliger is dan een contract met variabele tarieven. Wanneer de energieprijzen dalen kunt u niet profiteren van een voordeliger tarief.

Tot slot kunt u kiezen voor een contract met bepaalde tijd en variabele tarieven. Deze tarieven zijn vaak aantrekkelijk, maar de energieleveranciers hebben de optie om de prijzen te verhogen tijdens uw contract zonder dat u kan overstappen naar een andere goedkopere aanbieder.

Wilt u weten waar u goed aan doet, dan is het verstandig de ontwikkeling van de olieprijzen en aardgasprijzen in de gaten te houden. Zeker met de opkomst van het schaliegas is het aanbod van gas groter dan de vraag, waardoor de gasprijzen kunnen dalen. Actuele energieprijzen kunt u vinden bij Overstapgids in de energievergelijker.

Wanneer u kiest voor een contract met onbepaalde tijd heeft u altijd de vrijheid om over te stappen, vaak kosteloos. Wanneer u kiest voor een contract voor bepaald tijd met vaste tarieven, dan kiest u voor zekerheid.

Energie vergelijken en tot € 700 per jaar besparen

Op Overstapgids.nl kunt u binnen 2 minuten energie vergelijken en overstappen. Vul enkele gegevens en u ziet direct een overzicht van alle energieleveranciers. Energieprijzen vergelijken en kiezen voor de goedkoopste energieleverancier kan een huishouden per jaar gemiddeld meer dan € 200 besparen op de energierekening.

Gerelateerde artikelen

Hoe Vergelijk Je Internet-, TV- en Alles-in-1 Pakketten Slim?
Hoe Vergelijk Je Internet-, TV- en Alles-in-1 Pakketten Slim?
Overstappen op een Genie hoogwerker
Overstappen op een Genie hoogwerker

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.