Ik ben zonder toestemming klant gemaakt, wat kan ik doen?

Hoewel deze situatie zich zelden voordoet, kunt u wanneer u in deze situatie beland hier wel iets aan doen. Stuur een aangetekende brief naar de energieleverancier in kwestie, waarin expliciet vermeld dat u geen toestemming heeft verleend voor de overstap. In deze brief geeft u ook aan dat u van de leverancier verlangt dat de overstap niet plaatsvindt of ongedaan wordt gemaakt. Voor een complete afhandeling schrijft u ook een aangetekende brief naar uw huidige energieleverancier, waarin u expliciet vermeld dat u geen toestemming hebt gegeven voor een overstap en dat u graag klant bij uw huidige leverancier blijft.

 

Energieleveranciers benaderen mogelijke nieuwe klanten steeds vaker per telefoon. Deze gesprekken worden vaak ook opgenomen. Wanneer u zeker bent dat u geen mondelinge toezegging hebt gedaan, kunt u deze tape opvragen. Kunt u met de energieleverancier in kwestie geen overeenstemming bereiken, dan kunt u in het uiterste geval contact opnemen met de ACM (Autoriteit Consument & Markt). Zij wijzen u graag op uw rechten en plichten.

Stuur een aangetekende brief naar de energieleverancier in kwestie, waarin expliciet vermeld dat u geen toestemming heeft verleend voor de overstap.

Energie vergelijken en tot € 700 per jaar besparen

Op Overstapgids.nl kunt u binnen 2 minuten energie vergelijken en overstappen. Vul enkele gegevens en u ziet direct een overzicht van alle energieleveranciers. Energieprijzen vergelijken en kiezen voor de goedkoopste energieleverancier kan een huishouden per jaar gemiddeld meer dan € 200 besparen op de energierekening.

Gerelateerde artikelen

Abonnement vergelijking

Vind jouw ideale abonnement door abonnementen te vergelijken

Bestelbusje

Voordelen van het huren van een bestelbus

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.